SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ, 2019 YILINI PAYDAŞLAR BULUŞMASI İLE TAMAMLADI.

Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü ders müfredatında yer alan Topluma Yönelik Sosyal Hizmet Uygulamaları kapsamında 2019-2020 Akademik yılı güz döneminde gerçekleştirilen çalışmalar tamamlanmıştır. Sosyal Hizmet Bölümü 4. Sınıfında öğrenim gören 148 öğrenci,  Ekim-Aralık 2019 takvimi içerisinde 65 çalışma gerçekleştirmiştir. Söz konusu çalışmalar; başta kamu kuruluşları olmak üzere, belediyeler, köy ve mahalleri muhtarlıkları, sivil toplum örgütleri ile özel kuruluşların paydaş olarak destek vermesi ile gerçekleştirilmiştir.

20.12.2019 tarihinde Yalova Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleşen “Paydaşlar Buluşması” programı, saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başlamıştır. Dersin sorumlusu Öğr. Gör. Metin ÖKSÜZ, tarafından yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara özet bilgilendirme yapılmıştır.

Yalova Üniversitesi Rektörlüğü adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan TORKUL konuşma yapmıştır. Prof. Dr. Orhan TORKUL konuşmasında; “Yapılan çalışmalar ve paydaşların programa göstermiş oldukları teveccühün, Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinin, Yalova Üniversitesi’nin vizyonunu ve misyonunu en üst seviyede temsil etme kabiliyetinde olduklarını göstermektedir. Yalova Üniversitesi Rektörlüğü olarak tüm bölüm hocalarımızı ve öğrencileri tebrik ediyor, destek veren paydaşlara da şükranlarımızı sunuyoruz. Bu tür oluşumlar ülkemiz açısından da geleceğe dair umutlarımızı yükseltmektedir. Sosyal Hizmet mesleği geleceği aydınlık ve açık bir meslektir. Bu bağlamda öğrencilerimize meslek yaşamlarında başarılar diliyorum.” ifadelerine yer vermiştir.

Program, çalışmaların fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi, paydaşlara teşekkür belgesi takdimi, paydaşların çalışmalara yönelik geri bildirimleri, kokteyl ve Şef Utku KÖŞEDAR yönetimindeki Yalova Türk Sanat Müziği Engelliler Korosunun icrası ile tamamlanmıştır.

Çalışmalara destek veren paydaşların isimleri ise şöyledir:

Yalova Üniversitesi Rektörlüğü ve bağlı birimler; Sosyal Çalışmalar Araştırma ve Uygulama Merkezi, Aile ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Engellilik Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi.

-Yalova Belediyesi; Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Engelsiz Kafe Müdürlüğü,

-Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı okullar; Mevlana İlkokulu Müdürlüğü, Yalova Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü, Yalova Merkez İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü, Yalova Atatürk İlkokulu Müdürlüğü, Çiftlikköy Gazi Abdurrahman İlkokulu Müdürlüğü, Alime Paşa Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürlüğü, Çiftlikköy Abdülhamithan Ortaokulu Müdürlüğü, 19 Temmuz İlkokulu Müdürlüğü, Çiftlikköy Ruhsar Aksoy İlkokulu Müdürlüğü, Bahçelievler İlkokulu Müdürlüğü, Çiftlikköy Abdülhamit İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü, İbn-i Sina Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürlüğü, Saffet Çam Ortaokulu Müdürlüğü, Sugören İsmet Koçhan İlkokulu Müdürlüğü, Zübeyde Hanım Ortaokulu Müdürlüğü, Esvet Sabri Aytaşman Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürlüğü, Yalova Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü, Sevim Göğez Ortaokulu Müdürlüğü, Orgeneral Selahattin Risalet Demircioğlu Ortaokulu Müdürlüğü, Şehit Ahmet Uzun Ortaokulu Müdürlüğü, Termal Ortaokulu Müdürlüğü, Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu Müdürlüğü, Yalova Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü,

-Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlar; Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüğü, Milli Piyango Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü, Yalova Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü, Paşakent Huzurevi Müdürlüğü,

-İl Sağlık Müdürlüğü, -İl Göç Müdürlüğü, -Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, -Yalova Gençlik Merkezi Müdürlüğü, -Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, -Yalova Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü, - -Muhtarlıklar; Dere Mahallesi Muhtarlığı, Rüstempaşa Muhtarlığı, Sugören,  Köyü Muhtarlığı, Samanlı Köyü Muhtarlığı,-Yeşilay Yalova Şube Başkanlığı, -Yeni Yaşam Engelliler Derneği -Spastik Engelliler Federasyon Başkanlığı, -Birlikte Kanserle Mücadele Derneği, -Yalova Kanser Hastaları Derneği, -Kızılay Yalova Şube Başkanlığı, -Yalova Tut Elimden Derneği, -Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanlığı, -Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği, -Sugörenspor Kulübü  Başkanlığı, -Yalova Emekliler Lokali, -Yalova Star Alışveriş Merkezi, -Yalova Vega Alışveriş  ve Yaşam Merkezi, -Yalova Şifahane Korosu.