BÖLÜM > Tarihçe

Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü 2009 yılı itibarıyla eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. İlk öğrenci alımını 2010 yılında gerçekleştiren Bölümümüz, 2014 yılında ilk mezunlarını vermiştir ve sosyal hizmet alanına meslek elemanı aktarımını o yıldan itibaren sürdürmektedir. Yükseköğrenim faaliyetlerini de sürdüren Bölümümüz, 2010 yılında yüksek lisans programını açmış, 2012 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Doktora programını da 2011 yılında aktif hale getiren Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü, 2015 yılında ilk doktorlarını mezun etmiştir.

Özellikle yükseköğrenim düzeyinde alana önemli isimler kazandıran Bölümümüz, tüm düzeylerde faaliyetlerine hız kesmeden nitelikli bir şekilde devam etmektedir.