Yalova Üniversitesi    sosyalhizmet@yalova.edu.tr 0 226 815 6634

İNSAN TİCARETİ İLE MÜCADELEDE PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İNSAN TİCARETİ İLE MÜCADELEDE PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Üniversitemiz Sosyal Hizmet Bölümü 4. sınıf öğrencileri 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında “İnsan Ticareti ile Mücadele” paneli düzenledi.

Yalova Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet BAHÇEKAPILI, Sosyal Hizmet bölümü akademisyenleri ve öğrenciler katılım sağladı.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü’nden Kıdemli Başpolis Memuru Yavuz EFENDİOĞLU, Yalova Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nden Uyum ve İletişim Çalışma Grubu Başkanı Mesut AYTUN ve Yabancılar Çalışma Grubu Başkanı Emre KORKMAZ, Yalova Barosu’ndan Avukat Murat ALKAŞ konuşmacı olarak katılım sağladılar.

Panelde, Türkiye ve Dünya’da insan ticareti ile mücadele çeşitli boyutları ile ele alındı. İnsan ticareti mağdurlarına yönelik kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yapılarak önleme, soruşturma, güvenlik, koruma ve psiko- sosyal destek uygulamalarından bahsedildi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet BAHÇEKAPILI da konuşmasında Yalova Üniversitesi olarak bu tür farkındalık çalışmalarını önemsediklerini ve desteklediklerini belirterek etkinliği düzenleyen öğrenciler; Teslime ÇÖKÜN, Zeliha DEMİR, Melda ŞEN, İrem POLAT, Merve Nur LEVENT ve Hüsna ÇELİK’i tebrik etti. Prof. Dr. BAHÇEKAPILI panelistlere çiçek takdim ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti.