GÖÇ ÇALIŞMALARINDA SOSYAL HİZMET UYGULAMALARI KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Öğrencilerimizin göç çalışmaları alanında akademik ve mesleki becerilerin gelişmesi için bölümümüz tarafından 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü “Göç Çalışmalarında Sosyal Hizmet Uygulamaları” konulu bir konferans gerçekleştirildi. 2020 yılı mezunumuz olan ve Yalova İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nde Sosyal Çalışmacı olarak görev yapan Esma YILDIZ’ın verdiği konferans öğrencilerimizin sosyal hizmet alanında göç uygulamalarını daha iyi anlamalarına önemli katkı sağlamıştır. Konferansta göç alanında kullanılan kavramlara ve mevzuata değinen ve de bir vaka örneğini anlatan Esma Yıldız’ın sunumu konu hakkında öğrencilerimizin bilgilerinin pekişmesini sağlamıştır.   Bir sosyal çalışmacının kendisini göç alanındaki çalışmalarda nasıl geliştireceğine de dikkat çeken konuşmacımıza konferans sonunda Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ali Rıza ABAY tarafından teşekkür belgesi takdim edilmiştir.